تراشه 48هسته‌اي اينتل  در گوشي‌ها

تراشه‌هاي چهارهسته‌اي، امروزه به‌عنوان نقطه قوت يك تلفن همراه به‌شمار مي‌رود؛ اما اينتل در نظر دارد طي يك دهه، پردازنده‌هايي توليد كند كه بتواند تا 48 هسته فعال به‌صورت موازي داشته باشد. اين ميزان توان پردازشي بسيار قوي است و احتمالا شكل و ساختار نرم‌افزارهاي به‌كار رفته در تلفن همراه را ‌به كل تغيير خواهد داد. هر چند ده سال آن هم در مقياس تكنولوژي، براي خودش يك عمر به‌شمار مي‌رود.

 

 

 

سلول‌هاي خورشيدي ارزان شد

يكي از دلايلي كه باعث شده سلول‌هاي خورشيدي روي ساختمان هرخانه وجود نداشته باشد، قيمت آن است. از آنجا كه اين سلول‌ها از عناصر نادري چون اينديوم توليد مي‌شود، استفاده گسترده از آنها ممكن نيست. محققان دانشگاه استانفورد موفق به توليد سلول‌هاي خورشيدي‌ از جنس كربن شده‌اند و همين مي‌تواند عامل گسترش استفاده اين سلول‌ها باشد. هر چند هنوز ميزان بازدهي سلول‌هاي خورشيدي كربني، كمتر از يك درصد است و نياز به كار بيشتري دارد.

 

 

بلندگوي مناسب تلويزيون

نمايشگرهاي تلويزيوني آنقدر نازك و ظريف شده‌است كه ديگر نمي‌توان انتظار داشت صدايي درست و حسابي از آنها دربيايد. از طرف ديگر، بلندگوهاي فعلي سينماهاي خانگي نيز دست و پا گير است و مشكل سيم و پايه دارد. بنابراين گزينه مناسب مي‌تواند مجموعه درستي از بلندگوها باشد كه نه فضاي زيادي مي‌گيرد و نه كيفيت بدي دارد. MT2 ‌يكي از همين بلندگوهاست كه مي‌تواند زير پايه تلويزيون قرار بگيرد و توانايي تحمل وزن را هم دارد.

 

 

 

مدارهاي منعطف در راه است

حتي در سريال علمي ـ ‌تخيلي پيشتازان فضا هم كسي فكرش را نمي‌كرد قطعات الكترونيك مي‌تواند هم منعطف باشد و هم شفاف! محققان دانشگاه Rice روشي براي توليد اين نوع مدارها كشف كرده‌اند كه در آن از نانوتيوب‌هاي كربني با كيفيت بالا و 90 درصد شفافيت استفاده مي‌شود. مدارهاي توليدشده با اين روش هم مواد اندكي مي‌برد، هم شفاف است و هم منعطف.

 

 

خودكار مطمئن

با آن كه صفحه‌هاي لمسي و فناوري تبديل متن به صدا و برعكس، هر روز در حال گسترش است و مرگ مداد و خودكار را رقم ‌زده، اما فعلا نوشتن حرف اول را مي‌زند. اين خودكار هوشمند براي آن كه كوچك‌ترين يادداشت‌هايمان نيز گم نشود، از طريق Wi-FI تمام نوشته‌ها را به‌صورت آنلاين پشتيبان مي‌گيرد. اين نوشته‌ها بعدا از طريق Evernote قابل دسترسي و استفاده است.

 

 

 

 

ترك اعتياد با نور

بخش عمده‌اي از شيوه كاركرد داخلي مغز هنوز به‌صورت يك راز باقي مانده؛ اما محققان MIT به روش جديدي در كنترل عادت‌هاي فردي دست يافته‌اند. اين فناوري كه Optogenic نام دارد از پروتئين‌هاي حساس‌ به ‌نور مغز براي ورود اطلاعات استفاده مي‌كند و دانشمندان موفق به از كار انداختن نورون‌هايي شده‌اند كه بخش اعتياد را كنترل مي‌كند.

 

 

 

 

 

 

گام شمار نايك

هر چند گام‌شمارهاي زيادي توليد شده ‌است، اما اين مچ‌بند نايك را بايد يك استثنا به‌شمار آورد. اين مچ‌بند ساده از 20 لامپ LED‌تشكيل شده است و نشان مي‌دهد امروز چقدر ورزش كرده‌ايد و چقدر مانده تا به هدف پياده‌روي روزانه خود برسيد.

 

 

 

گوگل در آيتونز به جنگ اپل مي‌رود

وقتي اپل تصميم گرفت بابت مشكلات نرم‌افزار نقشه‌اش در آيفون5 از كاربران معذرت‌خواهي كند، بهترين فرصت براي عرضه نرم‌افزار جستجوي صوتي‌ گوگل در آيتونز فرا رسيد. گوگل كه با اين كار يك جورهايي سرويس Siri را هم نشانه رفته، معتقد است اين نرم‌افزار بهتر از Siri‌مي‌تواند حرف بفهمد و كار انجام دهد؛ چرا كه درسيستم‌هاي‌عامل تا نسخه 3/4 نيز قابل استفاده است.

 

 





تاريخ : پنج شنبه 25 آبان 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |